Huistips

Onderwaterplant

Waterplanten kunnen heel mooi zijn. En ze zijn heel makkelijk te onderhouden. We kennen ze natuurlijk uit de aquaria maar gebruik ze nu eens op een andere manier. Neem een paar mooie doorzichtige potten of flessen en zoek een paar waterplanten bij de dierenwinkel. Sommige planten groeien na een paar dagen al een beetje boven het water uit, dus doe de potten niet te vol. Af en toe bijvullen en dat is het!

  

Zelf gemaakte origami extralarge

Je kent ze wel? de met veel geduld in elkaar geprutste kleine Japanse vouwwerkjes. Het is erg knap en veel mensen vinden het leuk om te doen. Je kunt origami ook uitvergroten. Neem een stuk papier die bij je interieur past, en gebruik in plaats van centimeters, meters. Zo vouw je een gaaf sculptuur waarmee je je huis kunt versieren. En als je er genoeg van hebt, kan het gewoon weer bij het oud papier ;-)

 

 

Investeer in een goede stofzuiger!

Koop een stofzuiger met Hepa filter. Hiermee worden de kleinste, onzichtbare zwevende (bronnen van allergien) opgevangen. Bovendien absorbeert een laagje actieve koolstof in de filtercassette de meeste geurtjes.

 

Schone Schijn

Zuig voor je begint met stofzuigen een schepje waspoeder op en verspreid zo een heerlijke geur door het hele huis. Kun je daarna lekker gaan liggen op de bank. Echt schoon is het niet, maar niemand die dat ziet ;-)