Film

De Storm

 

3 days to foreverhttp://www.vrouwenplaats.nl/webimg/3daystoforever.jpg

Deze roadmovie over de weed-blowende high-society-jeugd van indonesie is zeer ontspannend en zeker grappig.

De love-story volgt het principe "de beauty en de nerd". Een Beauty stapt bij haar nerdy neefje in de auto en rijden drie dagen dwars door Java. Een geslaagde film, met een inslag van "fun" die ook serieuze thema's aangaat zonder een moment zwaar te worden.

(Riri Riza, Indonesie 2007)

 

Man from London

Het enige positieve was volgens mij de plek waar het verhaal zich afspeelde. De filmmakers zijn erin geslaagd, een haven-locatie te vinden, die er zelfs ´s nachts net zo uitziet als 60 jaar geleden. Verder zat de film vol met depressieve mensen die elkaar met trage dialogen verwijten maakten en ruzie zochten. Gelukkig was de muziek aangenaam rustig en regelmatig, ideaal voor een klein dutje!

(Bela Tarr, Hongarije/Frankrijk/Duitsland 2007)

 

Cameron Jamie deel 2

Deze film van de bekende coole filmmaker Cameron Jamie bestaat uit een verzameling van amateuristisch aanmoedende opnames van jongeren in achtertuinen in de VS, die bekende wrestling-fights van TV nadoen. Hm. Zeker niet iedereens voorkeur. Het zijn de uitgesorteerde restanten van de voorstudies geweest voor de wrestling film, "BB" uit het jaar 2000. Door deze slechte, overgebleven stukjes film die jarenlang in een kast hebben gelegen, heb ik me wel rotgelachen en kijk uit naar Cameron Jamie deel 3 volgend weekend!http://www.vrouwenplaats.nl/webimg/cameron jamie.jpg

 

(verzamelprogramma bestaand uit:
the new life, 1996, 4 min
la baguette, 1997, 5 min
upland BB fighting follies, 1999, 60 min )

 


Sex And The City the movie
Vanaf 12 juni kunnen we ongegeneerd lang genieten van de 4 meiden in bruisend Manhattan, want dan komt eindelijk film uit! Laat de mannen maar thuis om effetjes een paar uutjes te zwijmelen van gezwets en drama in de Big Apple.

 

Beperkt Houdbaar

Ze is niet voor niets pittige vrouw van het jaar 2007. Haar documentaire Beperkt Houdbaar deed menig dameswenkbrauw fronsen. De harde waarheid over het zelfbeeld van vrouwen kwam haar aan, ook bij Sunny Bergman zelf. Met tranen.